Hoe werkt het?

Hoe gaat het in zijn werk als u een woning zoekt? Dat zetten wij voor u op een rijtje.

Inschrijven
Als u een huurwoning zoekt, schrijft u zich in via www.lyaemerwonen.nl. Op de homepage klikt u onder 'ik zoek een woning'op 'schrijf u hier in'. U ontvangt binnen twee werkdagen per e-mail een bevestiging van de inschrijving. Vanaf dat moment start uw inschrijfduur en kunt u op woningen reageren.

Woningaanbod
De woningen die beschikbaar komen, worden gedurende 8 dagen op de website aangeboden.
Aan sommige woningen zijn voorwaarden gekoppeld zoals type huishouden of een leeftijdsgrens. Deze voorwaarden vermelden we bij de aangeboden woning.

Nieuwbouwwoningen
Nieuwbouwwoningen van Lyaemer Wonen worden, net als andere leegkomende woningen, te huur aangeboden via onze website. Deze woningen worden op basis van de zoekduur van de woningzoekenden toegewezen. Het kan zijn dat Lyaemer Wonen nog andere voorwaarden aan de toewijzing koppelt, zoals een leeftijdsgrens, type huishouden etc. Dit is onder andere afhankelijk van het woningtype wat gebouwd wordt. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk dat huurders van Lyaemer Wonen voor kunnen gaan. Deze voorwaarden vermelden we bij de aangeboden woning.

Reageren op een woning
Als u een woning ziet die aan uw wensen voldoet, kunt u op de woning reageren. Dit is alleen mogelijk als u staat ingeschreven als woningzoekende. Reageren op de woning doet u door in te loggen op de website.

Volgen stand van zaken
Op 'Mijn Lyaemer'  ziet u bij het kopje verantwoording hoeveel woningzoekenden op de aangeboden woningen hebben gereageerd en hoe lang de inschrijfduur was van degene die de woning toegewezen heeft gekregen.

Door in te loggen op 'Mijn Lyaemer' zie u hoe hoog u bent geëindigd voor de woning waarop u heeft gereageerd. Dit kunt u alleen zien bij woningen waar de reactietermijn van is verstreken.

Aanbieding woning
Als u als eerste voor een woning in aanmerking komt, laten wij u dit snel telefonisch weten. In het telefoongesprek plannen we direct een afspraak voor een aanbiedingsgeprek. Het aanbiedingsgesprek vindt binnen een paar dagen plaats. In dit gesprek nemen we met u een aantal gegevens door, zoals uw inkomensgegevens, woonhistorie, etcetera. Als al uw gegevens kloppen, kunt u de woning gaan bekijken. Voldoet de woning aan uw wensen, dan is deze voor u.

Weigeren
U mag maximaal twee keer een aangeboden woning weigeren. Bij een derde weigering vervalt uw opgebouwde zoekduur.

Goed om te weten
Inschrijfgegevens wijzigen
Wijzigt er iets in uw persoonlijke gegevens? Vergeet dit niet te wijzigen op 'Mijn Lyaemer'. Als u ingelogd bent, kunt u dit bij het tabblad 'mijn gegevens' eenvoudig aanpassen. Mocht u niet meer op zoek zijn naar een huurwoning, dan kunt u zich ook via de website uitschrijven.

Inkomensgrens voor huurwoningen
Sinds 1 januari 2011 gelden maximale inkomens voor het toewijzen van sociale huurwoningen. Voor meer informatie over onze toewijzingsregels, klik hier.

Huurtoeslag
Misschien kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit is afhankelijk van de huur, uw inkomen en uw vermogen. Op de website www.toeslagen.nl vindt u meer informatie en kunt u een proefberekening maken om te kijken of u voor huurtoeslag in aanmerking komt.