Richtlijnen in verband met het Coronavirus

Lyaemer Wonen heeft richtlijnen opgesteld voor haar bedrijfsvoering in verband met het Coronavirus. Lees hier het protocol

Huurdersverenigingen geven startsein plaatsen zonnepanelen

Gepubliceerd op 19 oktober 2020
Huurdersverenigingen geven startsein plaatsen zonnepanelen

Bakhuizen - Vandaag hebben de voorzitters van de huurdersverenigingen Zuidwest Friesland en Lemsterland in Bakhuizen het officiële startsein gegeven voor het leggen van zonnepanelen op alle huurhuizen van Lyaemer Wonen/Wonen Zuidwest Friesland. Anneke de Vries en Leendert van Tuinen staken een symbolische reuzestekker in het contact in het bijzijn van Aant Kingma en Marcel Terpstra die het zonnepanelenproject begeleiden namens de sociale verhuurder.
 

Het initiatief om zonnepanelen te plaatsen op de huurwoningen is een gezamenlijk initiatief van de huurdersverenigingen en de sociale verhuurder. Tijdens de fusiebesprekingen wilden zij dat ook de huurders een direct voordeel zouden krijgen van de fusie. Met het oog op een duurzame toekomst werd gekozen verduurzamen van de huurhuizen met zonnepanelen. In de periode 2020-2022 legt de corporatie op zo’n 2350 woningen zonnepanelen. Afgelopen zomer werd al gestart met het project. De realisatie is in handen van Energiewacht Groep en Bekkema Installatietechniek.
Op de woningen worden maximaal acht zonnepanelen aangebracht. Het aantal panelen is afhankelijk van de beschikbare opstelruimte op het dak. Met de zonnepanelen kunnen bewoners een deel van de eigen stroom opwekken. Daarmee besparen zij al snel 25 euro per maand op de energiekosten.
Op 1 januari 2020 zijn Lyaemer Wonen en Wonen Zuidwest Friesland juridisch gefuseerd. Vanaf 1 januari 2021 gaat Lyaemer Wonen/Wonen Zuidwest Friesland verder onder een nieuwe naam.