Veelgestelde vragen

Ik ben huurder

Ik wil een reparatie melden

Een reparatieverzoek kunt u 24 uur per dag indienen en volgen via 'mijn reparaties' als  u ingelogd bent in 'Mijn Lyaemer'. Daarnaast kunt u tijdens kantooruren bellen met 0514-609000 of een email sturen naar onderhoud@lyaemerwonen.nl.

Ik wil iets veranderen in de woning, mag dat?

Wilt u iets veranderen aan uw woning? Door het digitale formulier in te vullen op 'Mijn Lyaemer' kunt u toestemming vragen om veranderingen aan uw woning aan te brengen.

In de brochure 'zelf aangebrachte veranderingen' staat alles wat u als huurder moet weten.
Voor een aantal van deze toegestane veranderingen zijn zogenoemde kluswijzers beschikbaar.

Ik wil mijn huur graag automatisch betalen

Betaalt u de huur nog niet met een automatische incasso?
Vraag dan via 'Mijn Lyaemer' een machtigingsformulier aan.

Wat is huurtoeslag?

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie. Is uw vermogen te hoog? Dan krijgt u geen huurtoeslag. Op www.toeslagen.nl vindt u de voorwaarden voor huurtoeslag en kunt u een proefberekening maken om te zien op hoeveel huurtoeslag u recht heeft.

Sta ik als huurder automatisch ingeschreven als woningzoekende?

Nee, als u als huurder op zoek bent naar een andere huurwoning , moet zich als woningzoekende inschrijven via 'Mijn Lyaemer'.

Waar kan ik terecht met een klacht over Lyaemer Wonen?

Bent u niet tevreden over de afhandeling van een klacht? Dan kunt u een beroep doen op de Provinciale klachtencommissie. Deze onafhankelijke commissie adviseert het bestuur van Lyaemer Wonen over de afhandeling van uw klacht. De commissie is er alleen voor klachten waar u samen met uw corporatie niet uitkomt. Stuur uw schriftelijke klachten naar: Klachtencommissie, Postbus 103, 8860 AC Harlingen of mail naar

Ik ben woningzoekende

Wat gebeurt er met mijn inschrijving als ik een woning accepteer?

Wanneer u een woning accepteert, vervalt uw inschrijving. Natuurlijk kunt u zich altijd opnieuw inschrijven als u in de toekomst een andere woning wenst.

Zijn er aan een inschrijving kosten verbonden?

Nee, een inschrijving als woningzoekende is geheel gratis.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een woning?

De woningzoekende met de langste zoekduur wordt uitgenodigd voor een aanbiedingsgesprek voor de woning waar hij/zij op heeft gereageerd. De zoekduur wordt opgebouwd vanaf de dag dat u zich inschrijft als woningzoekende.

Hoe weet ik op welke plaats ik ben geëindigd?

Via 'Mijn Lyaemer' staat onder 'verantwoording' het aantal reacties per woning en de zoekduur van degene die de woning heeft toegewezen gekregen.
Als u ingelogd bent, ziet u bij 'mijn reacties' op welke plaats u bent geëindigd bij de woningen waar u op gereageerd heeft.