Sleutels voor bewoners nieuwbouw W. Hofstraat

Gepubliceerd op 22 juni 2017
Sleutels voor bewoners nieuwbouw W. Hofstraat


Op 19 juni jl. was het zover: alle bewoners van de 10 nieuwbouw appartementen aan de Wiepke Hofstraat in Lemmer ontvingen de sleutels. De bewoners kwamen niet alleen de sleutels in ontvangst nemen, maar hadden ook al de auto of een aanhanger volgeladen. Men wilde aan de slag. “Wel warm weer om te verhuizen maar we hebben er zin in”, zei één van de bewoners.

Eerste nieuwbouw met zonnepanelen
Voor Lyaemer Wonen is dit het eerste nieuwbouwproject, dat wordt opgeleverd met zonnepanelen. Betaalbaarheid en duurzaamheid staan immers hoog op de agenda van Lyaemer Wonen. De huurprijs van deze appartementen is gemiddeld € 580,-. Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een individuele fietsenberging en parkeren kan op eigen terrein. De bovenwoningen hebben een extra zolderruimte.
Het is een regulier appartement, goed geïsoleerd en door toepassing van zonnepanelen streeft Lyaemer Wonen er naar dat de woonlasten voor haar huurders laag gehouden worden.

Dit project kan wel eens het laatste reguliere nieuwbouwproject zijn, waarbij gasleidingen zijn toegepast. De ontwikkeling gaat namelijk steeds meer richting gasloos bouwen. Ook wil Lyaemer Wonen naar de toekomst energieneutraal bouwen. Dit kan enerzijds worden bereikt door hoogwaardige isolatie van de gevel, maar ook door een installatie die energie opwekt ten behoeve van het gebruik van de woning.

Woonplezier
De bewoners zijn enthousiast over hun nieuwe appartement. Waarbij ze zelf de keuken, tegelwerk en sanitair hebben uitgezocht. Dit geeft een persoonlijk tintje in de woning. Lyaemer Wonen wenst de bewoners veel woonplezier.